Tuesday, November 29, 2011

Cinta Hawa

Posted by Ciknoqa Yusof at 6:33 PM 1 comments
Assalammualaikum..
Just nak share kata-kata yang aku ambil dari web Dr Cinta blog..suka la baca blog adik nie..even masih muda tapi sangat matang..


Cinta ni tak perlu dicari. Bila kita terlalu mencari dan cara kita salah dan tidak mengikut syariat sebab itulah kita selalu jumpa orang yang salah. Bila kita dah penat sebab asyik jumpa orang yang salah, mulalah kita kata Allah tak adil. 

Love is annoying. Love is hurt. Love is what-so-ever

Cari lah cinta yang diredhai oleh Allah..
insyaallah bahagia dunia akhirat

Monday, October 17, 2011

Cintai Dalam Diam

Posted by Ciknoqa Yusof at 12:14 AM 0 comments
Bismillahirrahmanirrahim...
Salam..dah lama aku tak update blog..malam nie rasa rindu pulak kat blog aku..ada kawan-kawan rapat yang msg tanya napa aku dah lama tak update blog..sory frens..lately ni banyak sangat keja aku kena buat..bila dah buat keja lain so aku dah takde mood nak menaip..untuk entry kali ini just nak share daripada artikel aku ambil dekat web iluvislam...rasa nk share dengan kawan-kawan kat sini :)

Bila belum bersedia melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam 
Karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...
Kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang,

Kau tak mau merosak kesucian dan penjagaan hatinya..

Karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu..
Menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..
Karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..
Karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt pilihkan untukmu ...
Ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali??Yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...
Tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah ....
Karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...Hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...
Bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap pada-Nya??
Dan jika memang 'Cinta Dalam Diammu'  itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam ...
Jika dia memang bukan milikmu, Allah, melalui waktu akan menghapus 'Cinta Dalam Diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...
Biarkan 'Cinta Dalam Diammu'  itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...
Cintailah ia dalam diam, dari kejauhan, dengan kesederhanaan dan keikhlasan...
Ketika cinta kini hadir tidaklah untuk Yang Maha Mengetahui saat secercah rasa tidak lagi tercipta untuk Yang Maha Pencipta izinkanlah hati bertanya untuk siapa ia muncul dengan tiba-tiba...mungkinkah dengan ridha-Nya atau hanya mengundang murka-Nya...
Jika benar cinta itu karena Allah maka biarkanlah ia mengalir mengikuti aliran Allah karena hakikatnya ia berhulu dari Allahmaka ia pun berhilir hanya kepada Allah..
Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran Allah ." (QS. Adz Dzariyat:49)
Dan kawinkanlah orang-orang yang sendirian diantara kamu, dan orang-orang yang layak (berkawin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba-hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan kurnia-Nya. Dan Allah Maha luas(pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui. " (QS. An Nuur: 32)
Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir. "  (QS. Ar-Ruum:21)
Tapi jika memang kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah... berdo'alah... berpuasalah...
Wahai kaum pemuda, siapa saja diantara kamu yang sudah sanggup untuk menikah, maka menikahlah, sesungguhnya menikah itu memelihara mata, dan memelihara kemaluan, maka bila diantara kamu belum sanggup untuk menikah, berpuasalah, karena ssungguhnya puasa tersebut sebagai penahannya " (Hadist) "
Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk. " (QS. Al Israa' :32)
Cukup cintai ia dalam diam...
bukan karena membenci hadirnya.. .tapi menjaga kesuciannya bukan karena menghindari dunia... tapi meraih surga-Nya bukan karena lemah untuk menghadapinya.. .tapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus dan menyelusup..
Cukup cintai ia dari kejauhan...
karena hadirmu tiada kan mampu menjauhkannya dari cobaan karena hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan karena hadirmu mungkin saja akan membawa kenelangsaan hati-hati yang terjaga...
Cukup cintai ia dengan kesederhanaan...
memupuknya hanya akan menambah penderitaan menumbuhkan harapan hanya akan mengundang kekecewaan mengharapkan balasan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan...
Maka cintailah ia dengan keikhlasan...
karena tentu kisah Fatimah dan Ali bin Abi Thalib diingini oleh hati... tapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi...?
boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. " (QS. AlBaqarah:216) "
Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezki yang mulia (surga)" (QS.An Nuur:26) "
Cukup cintai ia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan...
karena tiada yang tahu rencana Tuhan... mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan karena hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikan... serahkankan rasa yang tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memilikinya biarkan ia yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya...Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga. " (Umar bin Khattab ra.)
AYAT INI PALING AKU SUKA..KALAU BOLEH MOTIVATE UNTUK DIRI SENDIRI DAN HARI-HARI NAK AKU BACA :)
"Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya dan Allah takkan bagi. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa." -Trust Him as He knows the best for us :)

Saturday, August 27, 2011

Mommy to be

Posted by Ciknoqa Yusof at 7:02 AM 3 comments
Salam
Ahaaaa semakin rajin menhapdet entry kalau dah ada banyak masa nie...lepas sahur pon boleh hihihihi...ok entry nie khas aku buat untuk my best friend Puan Ninie yang jauh di stafford uk sana..dah 3 tahun kalau tak silap aku kawan aku nie ikut husband dia dok keja sana after diaorang married..hari nie aku nak share good news untuk kawan-kawan kami...Puan Ninie dah pregnant!

Alhamdulillah..penantian selama 3 tahun tu akhirnya mendapat hadiah daripada Allah...lagi lah berkatnya bila good news nie tau masa bulan yang mulia bulan puasa.aku dapat rasa kan betapa happy nya kawan aku nie bila dapat tau dia pregnant..yerla bila dah lama kawen,orang sibuk tanya bila nak ada anak..nie yg tak kawen-kawen nie orang sibuk bertanya bila nak kawen?jodoh,maut,pertemuan,rezeki itu kan hak Allah..kalau dah kun fayakun tu maka jadi lah..cuma lambat dengan cepat saja...
Achik(Puan Ninie) congratulation for u and encek zaid...
p/s:pasni aku akan hapdet cite sorang lagi geng kami masa sekolah cik F hehehehe...katanya insyaallah tahun depan akan berlangsung...tahniah jugak.. happy for u :)

Iftar with sensei-sensei

Posted by Ciknoqa Yusof at 5:44 AM 4 comments
Salam
Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya buat kawan-kawan semua..tu dia senang cite ucapan 2+1 hehhee...

Rasa belum terlewat kot untuk aku ucap pada kawan-kawan..bukan apa..aku tak sempat nak hadap laptop lama2.hampir sebulan lebih aku tinggal kan blog aku nih tanpa sebarang berita..cewah buget macam ada orang baca sangat blog ini hihihihi...bukan aku malas..tapi disebabkan dalam bulan puasa nie aku rasa macam bz sangat kt sekolah..byk benda kena buat..so bila ada masa online pon aku juz on muka buku kejap pastu offline pastu zzzzz...letih weh mengajar nie..

ok takmau bukak cita pasal letih ngajar..satgi aku buka cite lain..so arini aku dh stat cuti sekolah selama 9 hari..so leh raya sakan..setelah selesai semua tugasan2 sekolah yg kena buat before cuti sekolah..tambah2 guru tingkatan tanggungjawab n keja banyak ckit...hari khamis last day sekolah..aku dan kekawan sensei2 sekalian berbuka puasa bersama..nie sempena last day sekolah sebab 9 hari xdapat jupa kawan-kawan.masing2 balik kampung dan sebab satu lagi kami sebagai akak-akak sulung nak raikan hari untuk adik nur baya..atau aku panggil dia baya..bukan hari jadi dia..tapi hari terakhir dia praktikal kat sekolah tu..sedis jugak sebab rasa skejap je 5 bulan dia kat sekolah then dh nak pisah..pasni kalau dh posting dapat negeri lain2 misti dh susah nak jumpa..

 ini sensei-sensei yang close kat sekolah husna,linda.ciknoqa,ilah
 tunggu waktu berbuka..posing dulu okeh...wajah gembira si baju kuning xsabar nk makan tom yam merah yg pekat lagi umppp...memang terbaeek lah tomyam kat kedai nie..
 sensei-sensei yg masih muda..ahaaaaa muda ke si baju kuning tu
 Antara menu-menu yg kami order..
ada sup cendawan butang yang best kat cnie
 time rehat 20 minit ni le time kami leh bercakap..pastu dh bunyi loceng masing-masing dah xdapat sembang..semua jadi cam org jepun ;)
 bilik ert yg terpaksa tukar jd bilik guru..yang best nya dalam bilik nie semua guru-guru muda yang posting dari tahun lepas..so best ckit dan meriah.guru-guru senior bilik lain coz tempat dah full..nak share tempat duduk susah.coz keje sensei tak sama dengan keja ofis.buku untuk sehari saja dah berapa banyak nak semak.kalau kata ngajar lebih dari 5 kelas..cuba korang darab kan dengan 40 org murid dalam satu kelas..lepas nie ada bilik guru yg lebih selesa..
arap2 ada aircond macam bilik guru 1,2, dan 3..
wahhh sekolah nie paling byk bilik guru sebab guru yg terlalu ramai...
 taraaaaaaaaa ini la nurbaya a.k.a baya..
student praktikal dari UPSI..
 ini plak Ching...sama-sama praktikal dari UPSI..dia pon last day jugak arinie..semua pakat nak amik gambar..yerla pasni dh susah nk jumpa..
kami guru malaysia...
Bukan semua orang boleh jadi pendidik..sebab kerjaya ini memerlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi..yg mana ada sikap panas baran tu fikir-fikir kan lah..bukan apa bila dh masuk tahun ke empat mengajar nie..aku rasa tanggungjawab guru semakin besar..bukan masuk kelas mengajar saja..tapi kita masih ada komitmen yang lain..buat guru-guru di Malaysia dan bakal-bakal guru mendidik lah dengan ikhlas..besar pahala dari Allah :)

Friday, July 15, 2011

Outing

Posted by Ciknoqa Yusof at 12:08 AM 3 comments
Salam..
yuhuuuu.aku windu nak gebang2 dalam blog ini..dah bapa kali jumaat aku xdapat menghadap laptop lama2 coz aku banyak aktiviti kat sekolah..mana camping..mana kem motivasi..mana dengan ceramah..so sangat2 la bz diri aku ini hehehhe..so minggu ini saja aku free n aku akan hadap boyfren aku ini lama2 hahaha...sangat kesian..bercinta dengan laptop ja kan...

Ok untuk entry kali ini..aku nak cite pasal kisah outing aku dengan kawan-kawan..disebabkan aku xdak dslr so aku hanya mampu menjadi model yg tak bertauliah untuk kawan-kawan aku ini..emm nak jadi photographer camne..baru snap satu pic..dah jadi parkison..sah-sah pic tu blur n tak cantik..huhuhu..

Kali ini aku outing dengan lima org kawan aku..mr herry,alif,hayat,along n nieta..herry tu aku kenal sebab penah mengajar satu sekolah dlu..so aku dh tau..dia mmg sangat kreatif..tak heran la jadi cikgu favourite kat sekolah hehehee..dan tiga org lagi tu aku baru kenal..si arif tu bakal guru..hayat lak freelance kat CST..dan nieta lak ofismate kwn aku si along..so meriah la outing kali nie sebab ramai..selalu muka aku n along ja..cam bosan lak gedik dua orang ja..

Kali nie port kami kat Menkuang Dam..kat sini memang famous pon orang amik gambar especially pengantin2 baru..g outdoor ja misti Mengkuang Dam la jadi sasaran...kami gi pagi2 so xpanas sangat..almaklumlah..mata aku nie dh semula jadi kecek...so asyik kena tegur je dengan photographer napa byk pic aku suka tido hahahhaha...

Petang itu pula..aku dan along ja gi jalan2 dekat sawah..apa lagi amik gambaq la keja kami..dengan siput sedut putih tu la kami redah masuk dalam kawasan sawah hehehee...pakcik n makcik kat kampung tu pun pelik..apa la anak dara dua orang ni buat tgh sawah heheheh..so korang layan jerla hasil seni kawan-kawan aku tu..tima kasih untuk along dan kwn2 yg lain..bak kata herry..kak nora nanti kita outing lagi tau..tema lain plak..aritu tema polka dot n baca buku ditaman hehehhe.




Tuesday, June 28, 2011

Cik Adik Manis Fieza

Posted by Ciknoqa Yusof at 10:36 PM 1 comments
Salam..
emm macam lama tak update blog..mula2 aritu ja ciwi skejap..punya la aku dh miss banyak update dr blog kawan-kawan..bila buka blog baru perasan yang si adik comel ada buat entry pasal aku hahahaha..actually kelakar sangat bila baca entry tu..coz aku dh lupa pasal blind date aku tuh..yerla masa tu muda belia lg baru 23 tahun sih..masih mentah lg rasa..baru nk kenal dunia keja hihihi..
So kalau korang nk tau apa cita kelakar tu leh la singgah ke blog mummy comel ni fiza..satu lagi nak jugak aku promote..header blog aku nih..aku minta tolong fiza yang buat kan..so sape2 berminat nk buat header leh la korang jenguk kat blog dia..fiza ada buat bisnes utk tempahan header blog..apa2 yang korang nak tau..leh contact dia ok :)


ini header blog aku..aku minta dia buat lah camne pon..janji nampak simple n nice..kalau korang berminat..korang leh cakap nk design cmne..Puan Fiza leh buat kan...

Sunday, June 19, 2011

Isu GSTT lagi

Posted by Ciknoqa Yusof at 9:49 PM 7 comments

Salam,
Kalau di utara waktu bekerja hari ahad..malas ke rajin ke wajib hadir ke sekolah..takde alasan lain...nak pulak aku yang mengajar di sekolah menengah jenis kebangsaan cina nie..di rumah dah pikir nak berhadapan dengan bermacam-macam karenah budak-budak..tapi once dh aku pilih ini kerjaya aku..so hadapilah dengan senyuman bak lagu kumpulan dewa :)okeh arini ada lagi isu pasal GSTT..macam goodnews tapi arap2 jadi kenyataan la..moga penantian selama 4 tahun ini tidak sia-sia..


BEAUFORT, 18 Jun (Bernama) -- Kira-kira 13,000 Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) akan diberi peluang mengikuti kursus perguruan selama 18 bulan di institusi perguruan di seluruh negara dalam tempoh terdekat, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Timbalan Perdana Menteri berkata berkata beliau telah mengarahkan Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Abdul Ghafar Mahmud untuk mengatur dan mengurus perkara itu.

"Terdapat sedikit kelewatan untuk menyerapkan mereka kerana masalah teknikal yang mana mereka perlu mengikuti kursus di institusi perguruan untuk membolehkan mereka diserapkan sebagai guru tetap.

"Saya harap proses ini dapat dilaksanakan dalam tempoh terdekat," kata Muhyiddin, yang juga Menteri Pelajaran, dalam ucapannya semasa merasmikan mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Beaufort di sini.

Beliau berkata proses ini akan mengambil masa kerana jumlahnya agak besar, dan ini termasuk lebih 500 guru sandaran di Sabah.

Muhyiddin berharap guru GSTT yang berminat untuk menjadi guru, mengambil peluang dari proses latihan dan penyerapan yang dijalankan oleh kementerian itu.

-- BERNAMA
ahaaaaaaaaa ini pon aku still waiting..arap2 xde lah sampai waiting aku dah jadi rupe gini..sian makcik wehhh hahahhahahaha.ini makcik dah lari tajuk nih hihihi..

Saturday, June 18, 2011

Anda mau kelihatan kawaii??

Posted by Ciknoqa Yusof at 12:14 AM 5 comments
Salam..
Wahh..bila dah mula ciwi..maka rajin lah aku menghapdet entry baru hihihi..owh ya my besfren Puan Ninie yang jauh di UK sana tanya ciwi tu apa maksud?So aku dah bagi jawapan kat dia hahahhaa..ciwi tu macam aku la..bila dah stat blogging ni..maka ada saja nak aku post kan ;)
Ok kalau tengok pada tajuk entry tu ada word kawaii..it mean Comel dalam bahasa japang..ahaaaa bukan perasan comel..tapi aku nak share produk dari Korea yang aku rasa kenapa muka orang Korea ni comel-comel belaka..Aku pon dapat produk nie dari kawan aku masa dia pergi Korea..dia kata produk nie famous kat Korea..dan yang penting artis-artis Korea guna produk ini..pastu aku pon apa lagi terus google..yaaaa yang pasti pelakon Korea yang comel sangat si heroin autumn in my heart tu adalah salah seorang duta produk ini..then aku kan suka layan sinetron indon kat astro..baru aku perasan yang produk Etude ni selalu sponsor make up untuk artis-artis Indonesia..patut la artis Indonesia n Korea lebih kurang je make up nye..lowh tak mention lagi rupenye produk ape...so tengok kat bawah nie..

Taraaaaaaaaaaaaaaa
ETUDE HOUSE

 Ini first paper bag yang aku dapat masa mula-mula kenal produk Etude House
Pakai BB Cream ini tiba-tiba i rasa muka jadi macam orang Korea jugak hahahhaha poyosss
 Antara koleksi Etude House
 Masa first i pakai nie gi sekolah..ada cikgu-cikgu yang tegur..cantik la lipstik..brand apa tu..aah..serius korang akan rasa nampak sweet je sebab warna dia soft pink..
lagi sekali i like ;)
Pakai bedak ini pun best.sebab wangi je rasa kat muka aku..
hihihi dasat tak boleh bau muka diri sendiri

Ini amoi kat Etude House tu bagi sebab aku dah berjaya menghabiskan duit di situ..sampai kawan aku kata..emm takmo kuar lagi ke dari umah pink ni??hahahahha sebab aku jugak telah berjaya mempengaruhi dia beli produk Etude macam aku jugak..sory ya Cik Husna
Maybe ada antara korang yang akan terdetik..hok aloh..ingat kan brand MAC, Estee Lauder, Bobbi Brown, Clinique, Lancome, Shiseido apa lagi entah aku tak tahu sangat. Sebab aku tak mampu nak beli brand mahal-mahal nie.. tapi bagi aku brand Etude House ni sesuai dengan kulit aku..bagi aku yang tak berduit ini, aku rasa mahal la jugak coz lipstick Etude ni pun paling murah RM35. Aku beli Maybelline pun murah lagi..tapi sebab nampak sweet je pink nye aku pun berjinak-jinak la dengan produk Etude House nie..Malas la nak cite pasal harga..lupa diri punya pasal masuk dalam umah pink tu abis duit aku hampir RM300..tapi xpelah..aku rasa mahu setahun bertahan make up tu..sekali sekala je shopping..korang survey la kat butik Etude..dah banyak cawangan aku tengok kat Malaysia nie..So selamat mencuba hihihi..waahhh cam duta produk Etude House la pulak dok promote bagai ;)

Friday, June 17, 2011

Bagai Cendawan Tumbuh Selepas Hujan

Posted by Ciknoqa Yusof at 2:24 AM 0 comments
Salam..
Okeh hari ini aku nak share apa yang aku dapat dari internet..emm hebat sungguh kan kalau betul akan naik 14 shopping complex di Penang nie..Antara 14 yang ada dalam web tu,salah satu aku dah pun pergi merasmikan diri disana iaitu Straits Quay..memang best..view yang sangat santek..tapi setakat cuci mata je la makcik..nak shopping tak dapek ler..aku rasa sesuai untuk orang-orang kaya jer nih hihihi..aku berangan jadi orang kaya boleh la...Then yang Paragon Mall tu aku dah nampak masa on da way gi Gurney..sikit hari lagi siap lah..kawan aku cakap yang tu sama macam yang ada dekat Singapore.

So korang layan jerla gambar-gambar yang aku dapat dari web nie 
(maaf ya encek,saya cuma mahu share untuk rakyat Malaysia..sangat terbaikkk lah..
Tapi wajib la aku letak pic aku dulu masa pergi Straits Quay nie..actually masa first aku upload ada la kawan-kawan pm aku kat fb..ada yang tanya..pergi obesea ke?ahaaaa..memang la obesea..dah Kulim ke Penang tu sah-sah over the sea hihihi..

Straits Quay (E&O) - Tanjung Tokong
Penang Time Square phase2 (IVORY) - Georgetown
Paragon Mall (HUNZA) - Gurney
The One (IDEAL) - Bayan Baru
Elit Mall (SEAL) - Bayan Baru
Golden Triangle Mall (GIM) - Sungai Ara
Setia Commercial Park - Sungai Ara
Southbay Plaza (MAH SING) - Batu Maung
Maritime Square (IJMLAND) - Jelutong Expressway
All Season Park (BELLEVIEW) - Farlim
Tesco Sri Tanjung Pinang - Tanjung Tokong
The light phase2 (IJMLAND) - Jelutong Expressway

Tourism Mall (IVORY) – Tanjung Tokong
Mula-mula sampai aku ingat kan hotel ke..sekali bangunan shopping complex daa. aku dan cik eita gediks bersama-sama :)

Ashiteru

Posted by Ciknoqa Yusof at 1:08 AM 2 comments
Salam...



ahaaaaaa..sudah entry kedua aku update..pantas okeh..saja nak upload lagu yang aku suka pulak dengar bila ada kat sinetron Cinta Melodi..sekali sekala layan jiwang babe hihi..
comel bangat sih heroin dalam sinetron ini..

Thursday, June 16, 2011

Aku Kembali

Posted by Ciknoqa Yusof at 9:56 PM 2 comments
Salam...
Hai kepada semua..hehhehe macam dah ada followers pula nak hai-hai bagai..emm rindu nya nak menulis semula..sebab rindu itu la aku create blog baru..rasa nak menulis,nak mengomel,nak meluah..dan macam-macam lagi lah..Dulu penah ada blog..dah banyak gile aku post entry..tapi atas sebab tertentu aku terpaksa delete blog lama..so sekarang nak kembali pada dunia blogging..
Hopefully ini blog aku selamanya..dunia aku..dah boleh jadi peneman hidup lepas ini hehehee..
Moga dapat aku jumpa kawan-kawan yang dulu lagi..saya kembali :)
 

CiknoQa Yusof Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei