Saturday, August 27, 2011

Mommy to be

Posted by Ciknoqa Yusof at 7:02 AM 3 comments
Salam
Ahaaaa semakin rajin menhapdet entry kalau dah ada banyak masa nie...lepas sahur pon boleh hihihihi...ok entry nie khas aku buat untuk my best friend Puan Ninie yang jauh di stafford uk sana..dah 3 tahun kalau tak silap aku kawan aku nie ikut husband dia dok keja sana after diaorang married..hari nie aku nak share good news untuk kawan-kawan kami...Puan Ninie dah pregnant!

Alhamdulillah..penantian selama 3 tahun tu akhirnya mendapat hadiah daripada Allah...lagi lah berkatnya bila good news nie tau masa bulan yang mulia bulan puasa.aku dapat rasa kan betapa happy nya kawan aku nie bila dapat tau dia pregnant..yerla bila dah lama kawen,orang sibuk tanya bila nak ada anak..nie yg tak kawen-kawen nie orang sibuk bertanya bila nak kawen?jodoh,maut,pertemuan,rezeki itu kan hak Allah..kalau dah kun fayakun tu maka jadi lah..cuma lambat dengan cepat saja...
Achik(Puan Ninie) congratulation for u and encek zaid...
p/s:pasni aku akan hapdet cite sorang lagi geng kami masa sekolah cik F hehehehe...katanya insyaallah tahun depan akan berlangsung...tahniah jugak.. happy for u :)

Iftar with sensei-sensei

Posted by Ciknoqa Yusof at 5:44 AM 4 comments
Salam
Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya buat kawan-kawan semua..tu dia senang cite ucapan 2+1 hehhee...

Rasa belum terlewat kot untuk aku ucap pada kawan-kawan..bukan apa..aku tak sempat nak hadap laptop lama2.hampir sebulan lebih aku tinggal kan blog aku nih tanpa sebarang berita..cewah buget macam ada orang baca sangat blog ini hihihihi...bukan aku malas..tapi disebabkan dalam bulan puasa nie aku rasa macam bz sangat kt sekolah..byk benda kena buat..so bila ada masa online pon aku juz on muka buku kejap pastu offline pastu zzzzz...letih weh mengajar nie..

ok takmau bukak cita pasal letih ngajar..satgi aku buka cite lain..so arini aku dh stat cuti sekolah selama 9 hari..so leh raya sakan..setelah selesai semua tugasan2 sekolah yg kena buat before cuti sekolah..tambah2 guru tingkatan tanggungjawab n keja banyak ckit...hari khamis last day sekolah..aku dan kekawan sensei2 sekalian berbuka puasa bersama..nie sempena last day sekolah sebab 9 hari xdapat jupa kawan-kawan.masing2 balik kampung dan sebab satu lagi kami sebagai akak-akak sulung nak raikan hari untuk adik nur baya..atau aku panggil dia baya..bukan hari jadi dia..tapi hari terakhir dia praktikal kat sekolah tu..sedis jugak sebab rasa skejap je 5 bulan dia kat sekolah then dh nak pisah..pasni kalau dh posting dapat negeri lain2 misti dh susah nak jumpa..

 ini sensei-sensei yang close kat sekolah husna,linda.ciknoqa,ilah
 tunggu waktu berbuka..posing dulu okeh...wajah gembira si baju kuning xsabar nk makan tom yam merah yg pekat lagi umppp...memang terbaeek lah tomyam kat kedai nie..
 sensei-sensei yg masih muda..ahaaaaa muda ke si baju kuning tu
 Antara menu-menu yg kami order..
ada sup cendawan butang yang best kat cnie
 time rehat 20 minit ni le time kami leh bercakap..pastu dh bunyi loceng masing-masing dah xdapat sembang..semua jadi cam org jepun ;)
 bilik ert yg terpaksa tukar jd bilik guru..yang best nya dalam bilik nie semua guru-guru muda yang posting dari tahun lepas..so best ckit dan meriah.guru-guru senior bilik lain coz tempat dah full..nak share tempat duduk susah.coz keje sensei tak sama dengan keja ofis.buku untuk sehari saja dah berapa banyak nak semak.kalau kata ngajar lebih dari 5 kelas..cuba korang darab kan dengan 40 org murid dalam satu kelas..lepas nie ada bilik guru yg lebih selesa..
arap2 ada aircond macam bilik guru 1,2, dan 3..
wahhh sekolah nie paling byk bilik guru sebab guru yg terlalu ramai...
 taraaaaaaaaa ini la nurbaya a.k.a baya..
student praktikal dari UPSI..
 ini plak Ching...sama-sama praktikal dari UPSI..dia pon last day jugak arinie..semua pakat nak amik gambar..yerla pasni dh susah nk jumpa..
kami guru malaysia...
Bukan semua orang boleh jadi pendidik..sebab kerjaya ini memerlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi..yg mana ada sikap panas baran tu fikir-fikir kan lah..bukan apa bila dh masuk tahun ke empat mengajar nie..aku rasa tanggungjawab guru semakin besar..bukan masuk kelas mengajar saja..tapi kita masih ada komitmen yang lain..buat guru-guru di Malaysia dan bakal-bakal guru mendidik lah dengan ikhlas..besar pahala dari Allah :)
 

CiknoQa Yusof Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei