Thursday, May 31, 2012

Ada Apa Dengan Status??

Posted by Ciknoqa Yusof at 2:56 AM 0 comments

Salam..
Amboi tajuk entri bukan main engkau..malam nie je dua entri kau hapdet..sungguh tamak..ya aku memang tamak sebab aku kenala menikmati waktu  terluang yang ada nie hehehe..nanti bila dah naik sem baru blog aku akan kembali bersawang.Macam last entry bulan November 2011 je yang aku sempat update..







Ok..ok jangan tamak nak taip..sabar..sabar wahai keyboard..aku tau semua benda kau nak aku taipkan hehehe..

Status???alahaiiii time cuti2 sekolah ini mula la status dipersoalkan..sama jugak masa saya kat maktab status saya dipersoalkan..huhu sedih tau semua orang nak tengok saya kahwin..mak saya nak kawen!!!hahaha sungguh gelojos bunyinye..tidak itu hanya la skrip drama aku..

Sape taknak kawen kan??Semua orang nak kawen la..bohongla saya cakap saya taknak kawen..kalau jumpa cinta hati pengarang jantung esok jugak saya nak ajak dia kawen..hahaha pengakuan berani mati btol minah ni sungguh melampau!!!!

Semua orang ada citarasa masing-masing betul tak??nak macam ini..macam itu..tapi saya pun tak tahu saya suka yang macam mana..kalau hati saya suka..maka suka la saya..probnye sekarang hati saya belum terbuka lagi cmne tu..sebab saya dh janji untuk diri saya,biarlah yang terakhir ini yang bakal jadi suami saya hingga akhir hayat..arghhhhhhhhh jiwang malam-malam gini..cam nak muntah lak kan hehhe...

Bohongla kalau takde yang minat n suka..ada jugak yang betul-betul serius nak kenal tapi hati aku macam tak rasa apa pun..tu maknanya tak cinta la kan..

Kalau macam di bawah nie macam mana??

~ hati suka bila tengok msg masuk kuar nama tersebut
btol tak korang??rasa macam ehh msg dia antar..nk pengsan time tu pon ada sbb seronok hehehe..

~ orang yang kita minat..msg zaman Jepun pun kau simpan yer...
btol tak korang??cer check hp skg..msg sape plg byk kita save..tu utk yg masih single la hehhehe...

~ curi pic dia dlm fb pastu save letak kat contact pic dalam hp..
btol tak korang??entah hape-hape kan..asal naik je muka time msg pon ok la hahhaha..sungguh mengong keje cm gtu..minat la sangat kununnye..

~bila gerak hati tu selalu je kena betul dengan waktunye..
btol tak korang??time kita tingat tiba-tiba dapat msg dr dia tentu la rasa cam dunia aku yang punya hehhe..sungguh tak keruan kan..ya ampun..

~ selalu jadikan orang yang kita minat tu sebagai sumber inspirasi..
btol tak korang??bila tengok dia berjaya..kita rasa aku misti kena macam dia jugak..mesti BOLEH!!!saling memberi semangat antara satu sama lain..

Banyak lagi kot yang lain-lain..tapi yang ini je aku dapat share untuk kali nie..

Hasil google untuk kartun lelaki soleh saya jumpa yang ini hehehe..
Saya nak yang macam kartun bawah nie boleh tak ;)
Sungguh suci muka kartun nie kan..suka sangat aku tengok :)

Dunia Baru

Posted by Ciknoqa Yusof at 1:44 AM 4 comments
Salam..
Sekarang masuk musim cuti sekolah..dulu jadi guru tengok anak murid menghitung hari nak cuti sekolah..sekarang aku jadi anak murid aku pun menghitung hari nak tunggu cuti sekolah...

Dah ada masa nie bolehlah kembali mengomel dalam blog ini..rindu sangat agaknya nak mengarang macam dulu-dulu.banyak sangat agaknya entri kalau aku nak update..tapi kita cite yang penting dulu okeh..

Nak tau cite aku sebagai pelajar??
wah buget macam ramai yang follow blog sendiri yer..tapi xpe ni pun macam diari harian aku la..cuma xleh nak update tiap ari..

Bulan Jun 2012 ni genap la enam bulan aku bergelar guru pelatih..dulu tertunggu2 yer bila kerajaan nak umumkan tentang kursus gstt tu..so sekarang alhamdulillah penantian aku selama 4 tahun mengajar tu berbuah hasil.kini aku sedang mengikuti kursus perguruan di IPG.

Best tak study kat maktab??hehehe bagi aku ini lah institusi yang betul-betul latih kita nak jadi seorang guru..maybe sebab tempoh aku setahun setengah je kan so jadual aku sangatlah padat.kelas start pukul 8-1 then sambung petang plak..tiap rabu wajib untuk berkawad..haaa apa lagi kalau bukan kadet remaja sekolah..bila dh masuk maktab ini muka memamg tak terurus la..ramai yang tegur aku makin gelap..hahhahaha haruslah dah nama pun berkawad..dari dekat universiti lagi aku memang tak suka kawad2 nie.dulu kat universiti wajib ko k untuk dua semester..sekarang pun sama jugak dua semester..cuma bezanya kursus aku ini lain dari KPLI sebelum ini..

Beza dari segi apa ehh??ok kalau dulu KPLI calon tak boleh mengandung tapi untuk gstt ini ambilan khas so dibenarkan pregnant...kawan2 aku sangat gembira bila baca tentang berita ini.Kursus gstt ini hanya memberi peluang pada guru gstt yang penah berkhidmat selama 2 tahun ke atas..KPLI sebelum ini semua orang boleh mohon even xde pengalaman mengajar..demi memantapkan lagi kemahiran sebagai seorang guru, kerajaan menambah tempoh setahun setengah untuk kursus gstt kalau dulu kpli tempoh kursus setahun..Tingat lagi kata2 daripada pegawai kpm yang buat semakan untuk kursus gstt ini.Ini lah hadiah daripada kerajaan untuk gstt...
TERIMA KASIH DARIPADA KAMI WARGA GSTT..

Nak jadi cikgu bukan senang tau..korang dah masuk belajar dan mengajar baru tau macam mana..kita keja menghadap manusia tak sama dengan keja menghadap komputer..aku dah rasa dua-dua situasi tu..sangat berbeza..
oklah layan je gambar-gambar aku kat bawah ini..even letih sangat tapi ini lah kenangan nanti bila tingat semula :)
bersama abang sutun..itu dulu..sekarang dia sama mcm aku bakal guru jugak hehehhe...

Kadet Remaja Sekolah..ini coursemate aku jugak...

kaito,aku,wany,kak awi n alvis...

Antara aktiviti KRS yang kami buat pada setiap hari rabu selain kawad..
Muka orang happy sebab time ni kena kawad masuk barisan je pastu terus buat aktiviti memasak hehhehehe...
Inilah hasil nya hehehhee...
Ok sampai sini dulu..nanti aku cite pasal kelas aku pulak ok tata :)

Thursday, May 24, 2012

Terukir Di Bintang

Posted by Ciknoqa Yusof at 2:09 AM 0 comments
Salam..waduhhh lama bangat blog ini bersarang..ngak ada masa lagi seperti dulu..aku makin bz dengan title n tanggungjawab sebagai seorang pelajar..dulu tengok pelajar..sekarang aku plak sebagai pelajar..rindu nak blogging..untuk malam ini kita layan lagu Yuna je dulu..lagu favourite aku..ntah nak cakap sebab apa suka sangat lagu ini..if dalam kete 10 kali dengar pun xpe hehhehe...

Lirik Terukir Di Bintang - Yuna

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nantikan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu....

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nantikan kamu

Sayangku jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
 

CiknoQa Yusof Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei