Wednesday, November 28, 2012

Kek Coklat tanpa butter

Posted by Ciknoqa Yusof at 1:10 PM
Salam..
Hai kawan-kawan sekalian..ingat aritu aku ada cakap nak tekad masak kan sepanjang cuti nie..so aku dah berjaya pun dengan usaha tekad aku itu..rajin la sangat yer cuti-cuti nie..bukan apa dulu time aku balik skejap2 cuti kat umah banyak sangat alasan aku bagi.."mak kakcik tak boleh tolong mak masak arini assignment byk sgt nak buat".."mak, kakcik nak study falsafah pendidikan, psikologi, grammar, writing ada test mggu depan" apa semua ada aku bagi alasan..serius jujur kan..sebab aku memang bz sepanjang kat maktab..so mak aku pun tak bising sebab dia tau aku memang buat benda yang betul...sayang mak :) tido setakat 2 jam tu dh jadi rutin..gila panda mata aku nih selama 2 sem kat sana..so sekarang dah free selama 2 bulan nih aku kena buat balik apa yang aku tinggal..aku masak untuk family aku..mengada plak kalau aku bagi reason takmau masak kat mak aku..tu memang sah-sah penyakit MALAS!!!!so bermula lah sesi memasak aku..nak asah balik skill yang aku tinggal lama..sebab aku ngaku aku tak pandai masak sangat..tapi setakat makan untuk family aku mampu la..

Ok aritu aku ada cakap kan aku tingin nak makan kek coklat..sebab kek ni memang fav aku pun..so kemarin ada masa terluang aku start la buat kek coklat aku..yang paling best kek ni tak perlu pakai butter..resepi kek nie aku dapat dari kawan aku Fyda..yang Fyda ni memang pakar dalam memasak..best satu lagi sebab mixer tu boleh basuh dengan cepat tanpa berminyak or melekit..pepaham la kawan-kawan kalau guna butter..time nak basuh mixer aku paling malas hehehe..ok so korang layan jer kek coklak aku nih..

Amacam??nampak sedap tak??hehehe..nie memang kek yang aku suka makan..

1 comments:

Ninie Hanis on November 29, 2012 at 6:09 AM said...

hah..aku ter'missed' pulak entry ni.tulah byk pulak entry hg update smpai ceq ketinggalan.hihi.

peh..terlior beb! rich dark choc moist cake! haa..amacam aku bg nama.komersil kan?

 

CiknoQa Yusof Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei